BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Смилане / Конусовидни Мелници  

Конусовидни Мелници

            Cone Mill           Cone Mill

Конусовидното Смилане е ниско енергийна концепция за намаляване на размера, която е идеална за мазни, лепкави, влажни, топло чувствителни или трудни за смилане материали.

Деликатното смилане, което може да бъде контролирано в малки граници, поддържа затворено разпределяне на частиците по размер и причинява минимални загуби. Като резултат от краткото време на обработка, Конусовидната Мелница предлага допълнителни предимства на ограничено генериране на топлина и ниски нива на натрупване.

Налична е пълна гама от Конусовидни Мелници Arcon с диаметър на конус вариращ от 75-680 мм и производителност 10 тона/ час. Всеки модел от гамата може да бъде произведен по поръчка за да покрие индивидуалните изисквания на клиентите.

 

ПРОЦЕСЪТ НА КОНУСОВИДНО СМИЛАНЕ

 

Cone Milling

Материалът, който ще се обработва, се захранва в камерата за смилане. Ниско скоростният Смилащ Ротор избутва суровината във вихровата траектория на въздушен поток. Отделните частици не смлян продукт се изхвърлят от центробежната сила към стената на коничната смилаща камера, срещу която след това те се издигат спираловидно. Действието на Ротора срещу стените на смилащата камера оказват срязващо действие на продукта. Много голям процент от продукта е намален до под размера на конусните отвори още при първия удар. Той незабавно се разтоварва в улеят за разтоварване на мелницата. Улеят е проектиран така, че да осигурява максимално свободно пространство на излизащия материал за да предотврати възможността от натрупване.

Малък процент големи не смлени частици продължават пътя си нагоре по коничната стена в завиреният продукт, претърпявайки по-нататъшно намаляване на размера в процеса. Най-големите може евентуално да достигнат върха на вихъра, където отново се включват в захранващия поток, за да повторят цикъла.

 

 

     ПРЕДИМСТВА ОТ ИЗПОЛЗВАНЕТО НАКОНУСОВИДНИТЕ МЕЛНИЦИ

  • Висока ефективност
  • Деликатно смилащо действие
  • Лесна за почистване
  • Слабо отделяне на топлина
  • Ниско ниво на запрашеност
  • Ниско ниво на шума
  • Гъвкав дизайн
  • Приложима за множество приложения