BG ENBG
 
 
 
Начало / Приложения / Транспортиране / Пневматичен транспортьор  

Пневматичен транспортьор

Dense Phase Pneumatic Conveying

Пневматичният Транспортьор e в основни линии най-високопроизводителния и ефективен метод на транспортиране на гранулирани и обемни твърди материали, които да бъдат съхранявани или обработвани в производствени условия.

Пневматичният Транспортьор е лесен, надежден и гъвкав. Той е проектиран да бъде прост, но ефективен метод за прехвърляне на материал от един пункт за събиране до един или няколко приемателни пункта. Пневматичният Транспортьор може да бъде използван в производствата за да пренася различни видове обемни твърди материали, вариращи от фини кохерентни прахове до влажни буци въглища. Процесът на транспортиране е затворен и обезпрашен. Това гарантира, че транспортирането на материали отговаря на стриктните изисквания на COSHH, както и други международни промишлени изисквания. Пневматичният Транспортьор също е по-безвреден за околната среда в сравнение с традиционния механичен метод.

Dense Phase Conveying

Пневматичното Транспортиране на Вещества с Висока Плътност е подходящо за транспортиране на трудни, абразивни или ронливи материали. Този метод на транспортиране избутва материала през тръбопровод с цилиндрична форма при относително ниска скорост (2-8 метра/секунда). Това означава минимално износване на тръбопроводи и колена, което спомага за минимална поддръжка и дълъг живот на машинните компоненти. Ефективното използване на сгъстен въздух също спомага за понижаване на консумацията на енергия и намалява разходите за експлоатация.

Системата за Пневматичното Транспортиране на Вещества с Висока Плътност е илюстрирано на горната картина. Системата се състои от съд под налягане и вентили за контрол, използвани за управление на потока на материала към и извън транспортния съд. Системата за Пневматично Транспортиране може да транспортира материали на големи разстояния (до 1,5 км.) и тонаж до 450 тона на час.